Termeni si Conditii

1. Definitii

 

SC ROM DEVELOPER SRL-D – Societatea Comerciala ROM DEVELOPER SRL-D, organizata in baza legii romane.

Date fiscale ROM DEVELOPER:

 • Adresa: Str. PROF. PETRU OLTEANU 186, COM. TOMEŞTI, Cod Postal 707515, JUD. IAŞI
 • CUI: 34460941
 • Registrul comertului: J22/785/2015
 • SITE – Domeniul www.columbiafresh.ro si subdomeniile acestuia.

CONTINUT are urmatoarea definitie:

 • toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;
 • continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil.
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al ROM DEVELOPER sau Partenerii sai sai catre CLIENT, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de ROM DEVELOPER sau Partenerii sai sai intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care ROM DEVELOPER sau Partenerii sai au incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la ROM DEVELOPER sau Partenerii sai , sau alte date privilegiate ale acestora.

SERVICIU – serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITEULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (inclusiv telefonic).

MEMBRU – Persoana fizica, persoana juridica sau orice alta entitate juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai pe de o parte si acesta pe de alta parte si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

CONT – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU.

CLIENT – Persoana fizica, persoana juridica sau orice alta entitate juridica care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, ulterior crearii CONTULUI de MEMBRU.

DOCUMENT – prezentele Termeni si Conditii

CONTRACT la distanta – conform definitiei cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.a.: contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta;

NEWSLETTER / ALERTA – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea ROM DEVELOPER sau Partenerii sai cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai, indiferent de modalitatea de livrare

2. General

2.1. Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare ai Siteului/Continutului/Serviciului de catre Membru sau Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai si acesta.

2.2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului/Serviciului, implica aderarea Membrului sau Clientului la prezentele termeni si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.

2.3. Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public disponibil www.columbiafresh.ro.

2.4. Prin folosirea Siteului/Continutului/Serviciului, Membrul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Siteului, Continutului, Serviciului, societatii ROM DEVELOPER, Partenerilor sai, sau oricarui tert cu care ROM DEVELOPER sau Partenerii sai au incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

2.5. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru Document:

2.5.1. Acesta renunta la: accesul la Serviciu, alte servicii oferite de ROM DEVELOPER sau Partenerii sai prin intermediul Site-ului, primirea newslettere-lor/alertelor si/sau comunicarilor din partea ROM DEVELOPER sau a Partenerilor sai de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea ROM DEVELOPER sau a Partenerilor acestuia.

2.5.2. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai vor sterge toate datele care fac referire la acesta din baza lor de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2.5.3. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.6. Clientul / Membrul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta Documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.7. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, acesta poate sa contacteze ROM DEVELOPER sau Partenerii sai, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la ROM DEVELOPER sau Partenerii sai destinate acestui scop.

2.8. Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unui Contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de ROM DEVELOPER sau Partenerii sai.

2.9. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de ROM DEVELOPER sau Partenerii sai si isi revoca acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unei Comenzi, ROM DEVELOPER sau Partenerii sai vor anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2.10. Acest Site este adresat persoanelor juridice, entitatilor juridice si persoanelor fizice, care au parcurs etapele inregistrarii corespunzatoare si care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai, indiferent de motivul suspendarii sau al inlaturarii. Posibilitatea de a comanda online este disponibila doar persoanelor cu sediul / domiciliul in Romania. Devenind Membru, persoana declara faptul ca intruneste conditiile susmentionate.

3. Continut

3.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a ROM DEVELOPER si a Partenerilor sai, acestora fiindu-le rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

3.2. Membrului sau Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de ROM DEVELOPER si Partenerii sai, includerea oricarui continut in afara site-ului www.columbiafresh.ro, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al ROM DEVELOPER sau Partenerilor sai asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al ROM DEVELOPER sau Partenerilor sai.

3.3. Orice continut la care Membrul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea ROM DEVELOPER sau Partenerii sai cu referire acel continut.

3.4. Membrul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale Documentului.

3.5. In cazul in care ROM DEVELOPER sau Partenerii sai confera Membrului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Membrul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea ROM DEVELOPER sau a Partenerilor sai pentru respectivul Membru, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

3.6. Niciun continut transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea ROM DEVELOPER sau a Partenerilor sai si/sau al angajatului ROM DEVELOPER sau al Partenerilor sai care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

3.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

3.8. Pentru orice problema legata de incalcarea drepturilor de autor va rugam sa ne contactati la mail office@columbiafresh.ro

4. Contact

4.1. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare de catre Client sau Membru.

4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Membrul sau Clientul permite ROM DEVELOPER sau Partenerilor sai sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloacele electronice.

4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea ROM DEVELOPER sau a Partenerilor sai de a contacta Membrul sau Clientul.

4.4. Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate ROM DEVELOPER sau Partenerilor sai se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Membrului sau Clientului si ROM DEVELOPER sau Partenerilor sai, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea ROM DEVELOPER sau a Partenerilor sai in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

4.5. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).

5. Newslettere si alerte

5.1. In momentul in care, Membrul sau Clientul isi creaza un Cont pe Site, acceptand Documentul (Termeni si Conditii), acesta are dreptul de a-si exprima sau nu acordul cu privire la primirea de newslettere si/sau alerte din partea ROM DEVELOPER sau Partenerii.

5.2. Datele preluate de la Membru in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre ROM DEVELOPER si Partenerii sai in limitele Politicii de confidentialitate.

5.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor de catre Membru sau Client se poate face in orice moment:

5.3.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere si/sau alerte primite.

5.3.2. Prin modificarea acceptului sau de a primi newslettere si/sau alerte si folosind pagini din zonele restrictionate, prin folosirea Contului.

5.3.3. Prin contactarea ROM DEVELOPER sau a Partenerilor sai, conform cu informatiile de contactare, si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

5.4. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.

5.5. ROM DEVELOPER si Partenerii sai isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si/sau alerte cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Membru sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si/sau alerte, fara nici un angajament ulterior din partea ROM DEVELOPER sau a Partenerilor sai, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

5.6. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai nu va include in newslettere si/sau alerte transmise Membrului sau Clientului, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al Societatii ROM DEVELOPER sau al Partenerilor sai, la momentul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor.

6. Politica de confidentialitate

6.1. ROM DEVELOPER si Partenerii sai colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special (CNP), pe paginile Siteurilor sale, numai cu acordul voluntar al Membrului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:

 • validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;
 • rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;
 • pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;
 • trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, in format exclusiv electronic;
 • contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
 • contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;
 • scopuri statistice.

Pentru crearea contului, Codul Numeric Personal este obligatoriu numai pentru Membrii sau Clientii persoane impozabile in sensul Codului Fiscal art. 155 lit. f).

Prin crearea Contului, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca ROM DEVELOPER sau Partenerii sai sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

Dreptul de acces la date

6.2. Oricare Membru sau Client, are dreptul de a obtine de la ROM DEVELOPER sau Partenerii acestuia, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta.

Dreptul de interventie asupra datelor

6.3. Oricare Membru sau Client are dreptul de a obtine de la ROM DEVELOPER sau Partenerii sai , printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

 • a) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;
 • b) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;
 • c) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

Dreptul de opozitie

6.4. Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa paticulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata ROM DEVELOPER sau Partenerii sai nu va mai prelucra datele in cauza. De asemenea, oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care il vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele ROM DEVELOPER, a Partenerilor sai sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

6.5. Orice drept susmentionat, recunoscut Membrului sau Clientului prin lege, poate fi excercitat de acesta prin solicitarea informatiilor prevăzute mai sus, printr-o cerere adresata ROM DEVELOPER sau Partenerilor sai, întocmită în forma scrisă, datată şi semnată. În cerere solicitantul poate arata dacă doreşte ca informaţiile sa îi fie comunicate la o anumită adresa, care poate fi şi de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

6.6. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai va comunica informatiile solicitate, in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate conform art. 6.5.

6.7. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai pot sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametrii) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor Membrului/Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea ROM DEVELOPER, a Partenerilor sai si/sau al eventualilor terti cu care ROM DEVELOPER sau Partenerii sai au contracte de parteneriat in acel moment.

6.8. Clientul are dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese, dar numai in conformitate cu art. 2.8.

6.9. Pentru exercitarea drepturilor conform art. 6.2 – 6.4, Clientul sau Membrul se va adresa ROM DEVELOPER sau Partenerilor sai, conform datelor de contact disponibile pe site, valabile la acea data.

6.10. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, Clientul sau Membrul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

6.11. In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, autorizarea si remiterea spre decontare a tranzactiilor de acceptare card se realizeaza exclusiv prin intermediul societatii comerciale RomCard S.A.

Solutia integrata e-commerce si RomCard S.A. functioneaza ca un centru de procesare a datelor si de legatura intre emitentii de carduri, comercianti acceptatori de card si clienti utilizatori de carduri. Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de banci romanesti si straine sub siglele VISA si MasterCard cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat pentru plata online.

6.12. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online.

6.13. Politica de confidentialitate a societatii ROM DEVELOPER si Partenerii sai se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Membru exclusiv pe site. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai nu raspund pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.

6.14. ROM DEVELOPER si Partenerii sai se obliga ca datele colectate ale Clientului/Membrului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Membrului/Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

6.15. Exceptie de la prevederile art. 6.14 va face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

6.16. Procesatorul de carduri bancare agreat de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

6.17. ROM DEVELOPER si Partenerii sai garanteaza ca datele personale ale unui Utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

6.18. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai nu raspund pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date.

7. Politica de vanzare online

7.1. Accesul la serviciu

7.1.1. Accesul la serviciu este permis oricarui Membru care parcurge pasii din organigrama site-ului.

7.1.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Membrul va trebui sa accepte prevederile Documentului.

7.1.3. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai isi rezerva dreptul de a limita accesul clientului la Serviciu si de a sterge Contul acestuia in cazul in care considera ca in baza comportmentului avut de catre Client, accesul si existenta Contului Clientului ar putea prejudicia in vreun fel ROM DEVELOPER sau Partenerii sai.

7.1.4. Fiecare Membru poate avea un singur Cont. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi Membri/Clienti.

7.1.5. In situatia in care se descopera accese de acest gen, ROM DEVELOPER si Partenerii sai isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul Clientului la Continut sau Serviciu.

7.2. Produse si servicii

7.2.1. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai pot publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acestia sau de catre oricare alt tert cu care ROM DEVELOPER si Partenerii sai au incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

7.2.2. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

7.2.3. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai pot limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.

7.2.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

7.2.5. Tarifele afisate pe site taiate de o linie semnifica pretul recomandat de catre producator pentru vanzarea in magazine, centre comerciale sau orice alte spatii comerciale unde nu se practica discounturi. Aceste tarife au caracter pur informativ si nu au valoare juridica.

7.2.6. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON. In cazul in care plata se face prin card bancar, aceasta va fi confirmata in momentul in care se va emite factura catre Client. Pana in acel moment contravaloarea comenzii va fi blocata pe contul Clientului nefiind transferata in conturile ROM DEVELOPER sau ale Partenerilor sai.

7.2.7. In cazul platilor online ROM DEVELOPER sau Partenerii sai nu sunt / nu pot fi facuti responsabili pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.

7.2.8. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea ROM DEVELOPER sau a Partenerilor sai, acestea fiind cu titlu de prezentare.

7.2.9. In descrierea produselor si/sau serviciilor ROM DEVELOPER si Partenerii sai isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

7.3. Comanda online

7.3.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, pe site sau telefonic.

7.3.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document „comanda emisa”

7.3.3. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca ROM DEVELOPER sau Partenerii sai pot sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de ROM DEVELOPER sau Parteneriisai , in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

7.3.4. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai pot denunta unilateral comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • 7.3.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii online;
 • 7.3.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de ROM DEVELOPER sau Partenerii sai, in cazul platii online;
 • 7.3.4.3. datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte
 • 7.3.4.4. activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea ROM DEVELOPER si / sau Partenerii sai
 • 7.3.4.5 realizarea a mai mult de doua livrari consecutive, esuate
 • 7.3.4.6. pentru alte motive obiective.
 • 7.3.5. Clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat conform art. 7.3.3.

7.3.6. In cazul in care Clientul renunta la o comanda efectuata cu plata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului Clientului a autorizat tranzactia bancara, in sensul blocarii in contul Clientului a contravaloarii produselor si serviciilor achizitionate de catre acesta, suma aceasta va fi deblocata de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai in maxim 48 de ore de la data la care ROM DEVELOPER sau Partenerii sai a luat la cunostinta acest fapt.

7.3.7. In cazul in care unele produse comandate de catre Client printr-o comanda efectuata cu plata cu card bancar nu sunt disponibile pe stoc, ROM DEVELOPER sau Partenerii sai vor informa clientul asupra acestui fapt si vor dispune deblocarea in contul Clientului a contravalorii acestor produse, in cazul in care aceasta suma a fost blocata pe cardul Clientului, in maxim 48 de ore de la data la care ROM DEVELOPER sau Partenerii sai au luat la cunostinta acest fapt.

7.3.8. In cazul in care clientul a ales metoda de plata prin card bancar, iar contravaloarea produselor/serviciilor comandate a fost blocata pe cardul sau, acesta are dreptul de a modifica continutul comenzii sale, in momentul in care este contactat de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai, in limita valorii blocate pe cardul sau.

7.3.9. In cazul in care Clientul si-a modificat Comanda conform art 7.3.8, iar contravaloarea noii sale comenzi este mai mica decat contravaloarea produselor/serviciilor comandate initial, ROM DEVELOPER sau Partenerii sai vor dispune deblocarea in contul Clientului a valorii diferentei dintre contravaloarea comenzii initiale si a noii comenzi, in maxim 48 de ore de la data la care ROM DEVELOPER sau Partenerii sai au luat la cunostinta acest fapt.

7.3.10. Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea ROM DEVELOPER sau a Partenerilor sai, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

7.3.11. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate comenzile in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii, lunadu-se in considerare pentru livrare si contact, noile date modificate corespunzator.

7.4. Comanda telefonica

7.4.1. Clientul / Membrul poate efectua comenzi telefonice.

7.5. Contract si finalizare

7.5.1. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai vor include in coletul expediat catre Client, functie de tipicul fiecarui produs, toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre Client.

7.5.2. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai vor facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sa.

7.5.3. Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre Client a produselor contractate de acesta, de partea ROM DEVELOPER si Partenerilor sai, devine Contract onorat.

7.6. Transport

7.6.1. Livrarea catre Client a produselor/serviciilor achizitionate, este efectuata direct de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai prin intermediul unei firme de curierat in localitatile din Romania.

7.6.2. Livrarile se vor efectua, in medie, in 96 de ore de la confirmarea comenzii. In cazul in care produsul va fi livrat cu depasirea termenului susmentionat, ROM DEVELOPER sau Partenerii sai vor informa Clientul prin E-mail, in termen de 48 de ore de la confirmare comenzii cu aplicarea prevederilor art. 7.7.3, caz in care, Clientul poate renunta in scris la comanda. In eventualitatea in care plata a fost efectuata inainte de data livrarii produsului/produselor comandat(e), sumele platite vor fi rambursate in totalitate conform legii, in termen de 30 de zile.

7.7. Calitate si garantii

7.7.1. Toate produsele comercializate de ROM DEVELOPER si partenerii sai indeplinesc standardele de calitate impuse de dispozitiile legale in vigoare.

7.7.2. In cazul in care ROM DEVELOPER sau Partenerii sai nu pot executa contractul din cauza ca produsul nu este disponibil, va informa Clientul despre aceasta indisponibilitate, la data la care ROM DEVELOPER sau Partenerii sai iau la cunostinta despre acest caz. In eventualitatea in care produsul a fost deja platit de catre Client, sumele varsate ca plata vor fi rambursate de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai in termen de maximum 30 de zile, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.

7.7.3. In eventualitatea depasirii termenului de livrare indicat la art. 7.6.2, ROM DEVELOPER sau Partenerii sai vor informa Clientul prin E-mail si vor agrea cu acesta prelungirea termenului de livrare cu o perioada ce nu va depasi termenul de livrare prevazut initial. In cazul in care, in cadrul noii perioade agreate de comun acord, produsul va fi indisponibil pentru livrare, Clientul poate solicita rezilierea contractului la distanta si anularea comenzii. Clientul are la dispozitie un termen de 24 de ore de la data emiterii notificarii de informare pentru a-si exprima optiunea privind produsul comandat. Lipsa primirii de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai a unui raspuns din partea Clientului in termenul precizat, se va considera ca accept tacit al acestuia pentru prelungirea perioadei de livrare. In toate cazurile in care Clientul isi exprima optiunea in scris pentru rezilierea contractului si anulare a comenzii, daca produsul a fost deja platit de acesta, ROM DEVELOPER sau Partenerii sai vor inapoia sumele platite conform art. 7.6.2..

7.7.4. Sumele platite vor fi rambursate in termen de 30 de zile in masura in care ROM DEVELOPER sau Partenerii sai detin toate informatiile necesare in acest sens, respectiv comunicarea de catre client in scris, a contului IBAN in care se va efectua transferul sumelor platite.

7.8. Returnarea produselor

7.8.1. Clientii ROM DEVELOPER sau ai Partenerilor sai pot returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, in urmatoarele situatii:

 • 7.8.1.1. Coletele prezinta deteriorari severe;
 • 7.8.1.2. Produsele au fost livrate / facturate gresit;
 • 7.8.1.3. Produsele prezinta defecte de fabricatie;

7.8.1.4.”Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 24 de ore de la primirea produsului.” De asemenea, in conformitate cu art. 7 alin. 1 din OG 130/2000, Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 24 de ore de la data primirii produsului/produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Clientului.

7.8.2. Clientul se obliga sa notifice ROM DEVELOPER sau Partenerii acesteia, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 24 de ore de la primirea produselor si/sau serviciilor.

7.8.3. Clientului care a notificat ROM DEVELOPER sau Partenerii sai conform art 7.8.2, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 48 de ore de la data primirii produselor, in caz contrar, ROM DEVELOPER sau Partenerii sai vor considera cererea nefondata/invalida si pot refuza returul.

7.8.4. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai pot sa refuze produsele returnate de catre Clientii sai, daca returul se incadreaza intr-unul din cazurile prevazute in continuare, fara ca acesta din urma sa pretinda daune-interese sau despagubiri:

 • 7.8.4.1. In cazul inlocuirii produsului achizitionat cu un alt produs avand alte specificatii sau de un tip diferit.
 • 7.8.4.2. In cazul in care cererea de returnare pentru oricare din situatiile prevazute in art. 7.8.1 are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste termenul de 24 de ore prevazut conform art 7.8.2, calculat din momentul receptionarii produselor.
 • 7.8.4.3. In cazul in care se returneaza un produs avand ca motivatie una dintre situatiile prevazute in art. 7.8.1, iar produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

7.8.4.4. Pentru clarificare, in situatia in care Clientul notifica intentia de denuntare unilaterala a contractului conform art. 7.8.1 situatie care atrage obligatia din partea ROM DEVELOPER sau Partenerilor sai de rambursare a sumelor platite de catre Client in termen de 30 de zile, termenul mentionat va deveni scadent incepand cu data in care produsul a fost receptionat de ROM DEVELOPER sau Partenerilor sai si nu de la data la care Clientul a transmis catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai intentia sa de denuntare.

7.8.4.5. Conform O.G. 130/2000 art. 10 lit.c. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid. Produsele ce constituie un kit trebuie returnate ca un kit.

7.8.5. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 30 de zile de la confirmarea returului.

7.8.6. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.

7.8.7. In toate cazurile, cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client exceptie facand situatiile prezentate la punctele 7.8.1.1; 7.8.1.2; 7.8.1.3 situatie in care ROM DEVELOPER sau Partenerii sai vor suporta contravaloarea transportului. De asemenea, in cazul, livrarii unui/unor produs(e) necomandat(e), conform cap. 7.3., cheltuielile de returnare sunt in sarcina ROM DEVELOPER sau Partenerii.

8. Frauda

8.1. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

8.2. Clientul / Membrul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea catre tert a datelor sale confidentiale.

8.3. ROM DEVELOPER si Partenerii sai declina orice responsabilitate, in situatia in care un Membru / Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele ROM DEVELOPER sau ale Partenerilor sai.

8.4. Clientul sau Membrul va informa ROM DEVELOPER si Partenerii sai asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

8.5. ROM DEVELOPER si Partenerii sai nu promoveaza SPAM-ul. Orice Membru/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail.

8.6. Comunicarile realizate de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai prin mijloace electronice de comunicare la distanta (ex: e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

8.7. Urmatoarele scopuri atinse sau nu, vor fi considerate tentativa de fraudare a Siteului/Continutului si/sau a societatii ROM DEVELOPER sau Partenerilor sai. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai isi rezerva dreptul de a pune in miscare urmarirea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa, sau a(u) atins acest(e) scop(uri):

 • 8.7.1. de a accesa datele de orice tip ale altui Membru/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.
 • 8.7.2. de a altera sau de a modifica continutul Siteului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai catre Membru / Client
 • 8.7.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza siteul
 • 8.7.4. de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai catre Membru/ Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

9. Limitare de responsabilitate

9.1. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai nu pot fi tinuti responsabili in nici un fel in fata niciunui Membru/Client care utilizeaza Siteul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii

9.2. In cazul in care un Membru/Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii ROM DEVELOPER sau Partenerii sai, conform detaliilor de contact, astfel incat ROM DEVELOPER sau Partenerii sai sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

9.3. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai nu garanteaza Membrului sau clientului acces pe site sau la serviciu, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe site, si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al ROM DEVELOPER sau al Partenerilor sai.

9.4. ROM DEVELOPER si Partenerii sai nu raspund de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

9.5. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai sunt exonerati de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al ROM DEVELOPER sau al Partenerilor sai, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura Membrului, Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

9.6. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

 • 9.6.1. serviciul va fi potrivit cerintelor clientului
 • 9.6.2. serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel
 • 9.6.3. produsele/serviciile obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului

9.7. In limita prevederilor Termeni si Conditii, operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau Membru si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.

10. Forta majora si cazul fortuit

10.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

10.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

10.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

10.4. Daca in termen de 48 de ore de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

10.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 48 de ore de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 10.3.

11. Litigii

11.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre ROM DEVELOPER sau Partenerii sai Membrului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile „Termeni si conditii”.

11.2. Orice disputa cu referire la prezentul document Termeni si Conditii care ar putea sa apara intre Membru/Client si ROM DEVELOPER sau Partenerii sai se va rezolva mai intai pe cale amiabila.

11.3. Orice disputa, de orice fel, care ar putea sa apara intre Membru si ROM DEVELOPER sau Partenerii sai, se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta de la sediul ROM DEVELOPER, in conformitate cu legile romane in vigoare.

11.4. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

11.5. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

12. Dispozitii finale

12.1. ROM DEVELOPER si Partenerii sai isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara notificare prealabila a Membrului sau Clientului.

12.2. In limita prevederilor Termeni si Conditii, ROM DEVELOPER sau Partenerii sai nu vor putea fi facuti responsabili pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

12.3. ROM DEVELOPER sau Partenerii sai isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

13. Feedback

13.1. In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu ROM DEVELOPER sau Partenerii, va rugam sa ne contactati prin email la office@columbiafresh.ro

13.2. Orice comentarii, intrebari, feedback, idei, sugestii sau alte comunicari sau informatii despre sau referitoare la site-ul www.columbiafresh.ro, functionalitatea sau imbunatatirea acestuia vor ramane proprietatea SC ROM DEVELOPER sau a Partenerilor sai.